وارن: تحریم های آمریکا نباید در راستا مقابله با کرونا در ایران مانع تراشی کند
به گزارش پیکوشو، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا با صدور نامه ای به خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا از دولت ترامپ خواست با تحریم های ضدایرانی در راستا مقابله با ویروس کرونا در ایران مانع تراشی نکند.

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، الیزابت وارن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نامه ای به استیون منوشن وزیر خزانه داری آمریکا و مایک پامپئو وزیر امور خارجه آمریکا تقاضا کرد که در پی شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، تحریم های آمریکا در جهت یاری های انساندوستانه به ایران مانع تراشی نکند.
بنا به گزارش پایگاه خبری هیل، علیرغم آنکه خزانه داری آمریکا اخیراً مدعی شده است که برای بعضی مبادلات بشردوستانه با بانک مرکزی ایران در شرایط شیوع کرونا مجوز صادر نموده است اما بانک ها و بسیاری از شرکت های معاملاتی حاضر به معامله با ایران نشده اند.
وارن در نامه ای به خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا ضمن ابراز نگرانی از تحت تأثیر قرار دریافت یاری های انساندوستانه به ایران با تحریم های آمریکا نوشت: من درک می کنم که اقلام انساندوستانه از تحریم های ایالات متحده آمریکا معاف شده است و اینکه دولت ایران مسئول اصلی سلامت شهروندانش است و اینکه ایالات متحده یا هرقدرت خارجی دیگری، مقصرپاسخ ناکافی دولت ایران به شیوع کرونا نیستند.
این نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ادامه نوشت: در عین حال، من درخصوص آسیب پذیری مردم ایران در مقابل کروناویروس و احتمال بدترشدن شیوع این بیماری در کشورهای همسایه از جمله همپیمانان منطقه ای و دیگر نقاط جهان در پی موارد مبتلا به کرونا در ایران، نگران هستم.
دولت آمریکا که در راستای سیاست موسوم به کارزار فشار حداکثری تمام کوشش خودش را برای سخت تر کردن شرایط معیشتی مردم ایران به کار گرفته روز پنجشنبه هفته گذشته مدعی شد برای بعضی مبادلات بشردوستانه با بانک مرکزی ایران مجوز صادر نموده است.
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شده این اقدام در راستای رسمیت بخشیدن به کانالی است که سوئیس برای مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران راه اندازی نموده است.
وارن توضیح داد، در حالیکه خزانه داری آمریکا گام هایی را در راستای صدور مجوز امدادرسانی به ایران برداشته است اما بانک ها و شرکت های معاملاتی حاضر به پیشبرد این تعاملات با ایران نیستند.
از طرف دیگرف پامپئو روز گذشته (آدینه) در حین یک جلسه استماع کنگره مدعی شد که واشنگتن از ارسال یاری های انساندوستانه به ایران کاملاً حمایت می نماید.
وی مدعی شد: ما به جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد یاری داده ایم و به وضوح برای دیگر نقاط جهان و منطقه روشن نموده ایم که یاری، یاری های انساندوستانه برای مقابله با کروناویروس در ایران، مسئله ای است که آمریکا کاملاً از آن حمایت می نماید.
پامپئو در پاسخ به این سؤال که آیا دولت آمریکا، معافیت های تحریمی برای یاری به مقابله با ویروس کرونا در ایران در نظرمی گیرد، گزارش هایی مبنی بر اینکه تحریم ها، دسترسی ایران به فراورده های دارویی و پزشکی را سخت نموده، انکار کرد.
وی در پاسخ به این سؤال اینگونه گفت: به طور مداوم جهتی برای انتقال کالاهای پزشکی و بشردوستانه به داخل جمهوری اسلامی ایران وجود داشته است. اینها هیچ وقت قبل یا همزمان با پیدایش کروناویروس تحت تحریم نبوده است.
اظهارات این مقام های آمریکایی در حالی مطرح شده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در زمان زمین لرزه کرمانشاه، کاخ سفید همچنین در زمان وقوع زلزله کرمانشاه، در حالی که ایرانی ها در سراسر جهان سرگرم جمع آوری یاری برای آسیب دیدگان بودند با صدور چندین بیانیه به طور مکرر درباره احتمال نقض قوانین تحریم ها هنگام یاری رسانی به زلزله زدگان هشدار داد.
دولت دونالد ترامپ همچنین آبان ماه امسال دستورالعملی صادر کرد که به گفته کارشناسان مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران را سخت می کرد.
خزانه داری آمریکا در آبان ماه با اعمال دستورالعمل هایی موسوم به تمهیدات خاص نوع 5 تهران را در زمره قلمروهای قضایی موجد نگرانی های خاص از لحاظ پولشویی قرار داده و نهادها و سازمان های اقتصادی را به اتحاذ تدابیری ویژه در مراودات اقتصادی با طرف های مرتبط با ایران، از جمله در مبادلات اقلام بشردوستانه با ایران ملزم کرد.
با اینحال، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به این سخنان پامپئو در حساب کاربری اش در توئیتر از کرونا به عنوان کلیدواژه ای یاد کرد که دولت آمریکا کوشش می نماید از آن در راستای تکمیل پروژه فشار خود استفاده کند.
م
منبع: خبرگزاری فارس