فردین خلعت بری: اعتباری که بهروز غریب پور در جشنواره ایجاد کرده، ستودنی است
به گزارش مجله پیکوشو، تهران (پانا) - دبیر بخش موسیقی در جشنواره هنر زنده است، با اشاره به استفاده از آثار شرکت کنندگان جشنواره در کارهای خود گفت اعتباری که بهروز غریب پور در این جشنواره ایجاد کرده، ستودنی است و ساختمان جشنواره را محکم پی ریزی کرده است.
به گزارش ایرنا، عصر امروز (دوشنبه، 17 اسفند) سومین نشست از مجموعه نشست های جشنواره هنر زنده است، با حضور مازیار رضاخانی، مدیر جشنواره و فردین خلعت بری، دبیر بخش موسیقی برگزار شد.
خلعت بری در ابتدای این نشست درباره هدف جشنواره هنر زنده است گفت: در ابتدا وقتی نام جشنواره می آید، در ذهن آدمی کلیشه ای چون شکل کلی همه جشنواره ها شکل می گیرد. دید کلی من این است که از تعداد جشنواره ها کم و کیفیت آن ها بیشتر شود. اما به دلیل نبود تخصص، بودجه، ابزار و افراد کافی این اتفاق رخ نمی دهد. به همین دلیل باید به جهت جشنواره ها نگاه کرد و آن را ارزیابی کرد.
جشنواره هنر زنده است برای من به منزله جریانی اثرگذار است که محلی برای حضور هنرمندان بر بستر آنلاین باشد. ارتباط شرکت کننده ها با مسئولان جشنواره کم است و به نوعی می توان گفت دیواری نامریی بین این دو گروه حائل است و این را می توان نقص جشنواره دانست. اما با حضور هنرمندان در جشنواره، این رویداد هویت پیدا می کند و با حضورشان جریانی کلی را در خدمت هنر پایه گذاری می کنند و به دور از فردیت برای خود مقوله هنر می کوشند.
خلعت بری گفت: ما در بخش های مختلف حوزه موسیقی، یک دری گذاشتیم که بر مبنای خاستگاه جشنواره، آثار از آن عبور کرده و به جشنواره بپیوندد. ما در قسمت موسیقی چهار بخش داشتیم و پذیرای گروه های حرفه ای بسیار خوبی در بخش های رقابتی جشنواره بودیم.
آهنگساز آلبوم من عاشق چشمت شدم ادامه داد: 235 اثر از 172 گروه موسیقی در پرتال جشنواره ثبت نام کرده اند. 82 گروه دو تا شش نفره با 90 اثر در بخش گروهی شرکت کردند که از میان آن ها 24 اثر به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. در بخش یک خواننده و یک ساز 67 اثر با 99 شرکت کننده داشتیم که از میان آن ها هم 24 اثر داوری شد. در بخش بانوان 9 اثر داشتیم که به دلیل کمبود رپرتوار این بخش تعداد شرکت کننده کمی داشت.
بیش از سی درصد آثار در بخش موسیقی برای جشنواره هنر زنده است ساخته شده، در بخش موسیقی الکترونیک از 25 اثر 21 اثر داوری شده است.
این آهنگساز درباره کار هنرمندان حاضر در جشنواره گفت: هنرمندی حرفه ای است که از آن حرفه ارتزاق کنند. در واقع شغل و حرفه شان موسیقی به حساب بیاید. به نظر من بخش موسیقی جشنواره هنر زنده است می تواند درباره تولید محتوای هنری جریان خوبی را راه اندازی کند.
وی درباره چالش های داوری در بخش موسیقی گفت: احمد پژمان، محمد رضا علیقلی، پیمان یزدانیان و حامد ثابت داوران بخش موسیقی ما هستند و این افراد در بسیاری از حوزه های موسیقی کار کردند و تک بعدی نیستند. احمد پژمان نیز همواره به روز و آوانگارد است. داوران به آثار رای دادند و جمع بندی شد و بعد طی یک جلسه آنلاین با گفت وگویی نهایی تصمیم خود را اعلام کردند.
آهنگساز موسیقی سریال بانوی عمارت گفت: من و داوران از شرکت کننده های این جشنواره در کارهای خود استفاده خواهیم کرد، البته بسیاری از این گروه ها حرفه ای هستند و سخت وارد رقابت می شوند، اما در این جشنواره حاضر شدند و خود را در معرض رقابت قرار دارند. نباید از قضاوت شدن هراس داشته باشیم، زیرا نتیجه این رقابت ها در سرنوشت هنری هنرمند خللی ایجاد نمی کند.
خلعت بری گفت: ما در جشنواره هنر زنده است جمعی را ایجاد کردیم و دوست دارم که این شرکت کنندگان با هم به تعامل برسند و همکاری داشته باشند. در واقع هدف من شکل گیری یک جمع محبت آمیز در این حوزه است. اگر سال بعد خودم دبیر نباشم، در جشنواره شرکت خواهم کرد.
وی درباره حامی مالی برنامه هافمن گفت: خوبی ورود این اسپانسرها این است که جشنواره به خوبی برگزار می شود. امیدوارم این جشنواره با خاطره حامی مالی شدن هافمن به سمتی برود که خودش با تولید محتوا به خودکفایی رسیده و روی پای خود بایستد. باید از مجموعه هافمن تشکر کرد که قطعا در حافظه جشنواره هنر زنده است باقی خواهد ماند. آرزویم این است که جشنواره هنر زنده است پایش را از مرزهای ایران بیرون بگذارد و از دیگر کشورها هم پذیرای آثار باشد.
آهنگساز آلبوم آوازی امشب کنار غزل های من بخواب، گفت: اعتباری که بهروز غریب پور در این جشنواره ایجاد کرده، ستودنی است و ساختمان جشنواره را محکم پی ریزی کرده است. او در هر چهار رشته این جشنواره کار کرده است و حمایت از افرادی چون بهروز غریب پور بر عهده همه ما است چراکه هنر به مدیر نیاز دارد و این مدیران باید از خود هنرمندان انتخاب شوند چرا که با هنر، درد هنرمند و موقع هنر آشنا است. من فکر می کنم در آینده نه چندان دور جشنواره های خصوصی بیشتری خواهیم داشت.
جشنواره هنر زنده است از دهم تا 21 اسفند به صورت برخط و حضور محدود علاقه مندان و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مجموعه باغ کتاب در چهار بخش موسیقی، تئاتر، دیجیتال آرت و سینما برگزار می شود.
فراخوان اولین دوره این جشنواره در چهار بخش فیلم به دبیری کمال تبریزی، تئاتر به دبیری بهروز غریب پور، موسیقی به دبیری فردین خلعتبری و دیجیتال آرت به دبیری محمود کلاری بیست و نهم آذرماه منتشر شد.
آثار بخش فیلم نخستین دوره جشنواره آنلاین هنر زنده است برای فیلمسازان بخش فیلم کوتاه در سالن شماره 8 باغ کتاب و به طور همزمان برای بخش داوری جمعی اهالی رسانه و منتقدان در سالن اصلی پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی پرده می رود.
علاقه مندان جهت شرکت در بخش های مختلف جشنواره آنلاین هنر زنده است می توانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی aafestival.ir به مطالعه متن فراخوان و ثبت اثر بپردازند.
منبع: خبرگزاری پانا