نحوه چیدمان مبلمان در خانه های کوچک

به گزارش مجله پیکوشو، اگر شما هم یک آپارتمان کوچک یکخوابه یا یک خانه یکسره دارید، شاید برخی اوقات حس کنید که کاربری اتاق خواب ، نشیمن و آشپزخانه با هم جابجا شده اند. انگار که در نشیمن یا آشپزخانه می خوابید و در اتاق خواب زندگی می کنید. اما نگران نباشید، روش های زیادی برای جداسازی نقاط مختلف در این دسته از آپارتمان ها وجود دارد، بدون اینکه مجبور به ساخت دیوار باشید.

نحوه چیدمان مبلمان در خانه های کوچک

جهت دریافت خدمات رنگ پتینه کاری با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

1-مبلمان خود را در جهت درست قرار دهید.

یکی از ساده ترین راه های تقسیم بندی فضا در خانه های کوچک، دور کردن مبلمان هر قسمت از یکدیگر است. بیشتر ما تصور می کنیم که اثاثیه عظیم مثل یک کاناپه باید پشت به دیوار و رو به مرکز اتاق قرار بگیرد. اما اگر این وسیله را در وسط و رو به دیوار قرار بدهید، به جداسازی تصویری و واقعی فضا یاری عظیمی می نماید. کاناپه ای که در زیر می بینید، در وسط اتاق و دور از تخت قرار گرفته. این کار باعث شده بدون کوچک نمایی اتاق، یک نشیمن و یک اتاق خواب به وجود بیاید.

افرادی که به تنهایی در یک خانه کوچک زندگی می نمایند، باید درباره موقعیت و جای تختخواب خود تجدید نظر نمایند. لزومی ندارد این افراد حتما تخت خود را از بالا به دیوار بچسبانند. به عکس زیر نگاه کنید. تخت در جهتی قرار گرفته که باعث می گردد فرد در هنگام خواب، میز کار خود را نبیند. این نکته بسیار مهمی است چون شب هنگام فقط وقت خواب است، نه وقت فکر کردن به کارهای روزانه و درگیری های ذهنی.

2- دفتر کار خود را مخفی کنید

. اگر قادر به آزاد کردن فکر خود از کارهای روزانه و شغل خود نیستید، پس بهتر است میز کارتان را در یک کمد یا کابینت مخفی کنید تا زمانی که احتیاجی به آن ندارید، جلوی چشمتان نباشد. وقتی پس از خاتمه ساعت اداری، دفتر کارتان را تعطیل و در یک کمد مخفی کنید، دیگر حس نمی کنید که در اداره زندگی می کنید.

3- مبلمان خود را لایه بندی کنید.

شاید اسم لایه بندی به گوشتان خورده باشد، اما می دانستید که در خصوص مبلمان هم کاربرد دارد؟ در عکس زیر یک تخت تاشو می بینید که روی یک کاناپه مدرن باز می گردد و کل اتاق نشیمن را می پوشاند. ضمناً این عکس، متعلق به همان خانه عکس قبلی می باشد. تصویر شب و روز آن کاملا باهم متفاوت است. وقتی تخت باز می گردد، یک اتاق خواب کاملا مجزا به وجود می آید.

4- فضاهای کاربردی ایجاد کنید.

بعضی اوقات تنها کاری که برای جداسازی دو فضا باید بکنید، قرار دادن یک مانع کوچک بین آن هاست. در عکس بعدی، یک میز صبحانه کوچک می بینید که درواقع به عنوان جدانماینده تخت و اتاق نشیمن استفاده شده. کاری که این میز نموده، بیشتر کردن عرض دیوار است که باعث شده این دو فضا بیشتر از قبل از هم جدا شوند.

به یاری یک کتابخانه بدون پشتی یا پایه تلویزیون هم می توانید به این هدف برسید.

اگر یک پایه تلویزیون چرخشی داشته باشید (مثل نمونه ای که در عکس قبلی و بعدی می بینید)، می توانید مثل صاحب این خانه از هر نقطه ای در نشیمن یا در تخت تلویزیون تماشا کنید. همانطور که می بینید این دو فضا از هم جدا هستند اما صاحبخانه احتیاجی به نصب دو تلویزیون ندارد.

5- از پارتیشن و جدانماینده بهره ببرید.

اگر به دنبال راهی هستید که کمتر فضا را اشغال کند، از جدانماینده یا پارتیشن توکار بهره ببرید. این ابزارها بدون اینکه جلوی دید شما را بگیرند، اتاق ها را از هم جدا نموده و خانه را نصف اندازه واقعی نشان می دهند.

برای جداسازی اتاق خواب از بقیه خانه، یک پرده آویز زیبا و ظریف هم کافی است. شاید یک روش سنتی به نظر بیاید اما اگر از پارچه ساده بهره ببرید، کاملا مدرن به نظر میرسد.

اگر حریم خصوصی بیشتری می خواهید، با یک پارتیشن پوشیده تر مثل چیزی که در تصویر می بینید تخت خود را از بقیه خانه جدا کنید. این پارتیشن از چوب های ساحلی ساخته شده. در این صورت تخت شما در یک تورفتگی دنج قرار می گیرد و اگر بعد از بیدار شدن آن را مرتب نکنید هیچکس متوجه نمی گردد. برای دکور طرف بیرونی پارتیشن می توانید از تابلو یا یک میز کنسول و چراغ رومیزی بهره ببرید. از استحکام نصب پارتیشن مطمئن شوید تا با یک ضربه پای شما در خواب روی تخت نیفتد.

6- از یک جای طبیعی برای مرزبندی خانه بهره ببرید.

اگر وسط خانه درب یا کمد دارید، از آن به عنوان خط مرزی طبیعی برای تقسیم بندی فضا بهره ببرید. طوری برنامه ریزی کنید که اتاق خواب و اتاق نشیمن در دو طرف این درب یا کمد قرار بگیرند. از دیگر ابزارهای جدانماینده طبیعی خانه می توان به تیغه های سقف هم اشاره نمود. هر یک از خصوصیات اصلی معماری خانه می تواند در این راه به شما یاری کند پس سازه اصلی خانه تان را به شکل عریان در نظر بگیرید تا این ابزارهای یاریی را از دست ندهید.

7- به یاری فرش و قالی، خانه را به بخش های مختلف تقسیم کنید.

قالی ابزار خوبی برای تعریف بخش های مختلف خانه محسوب می گردد. با قرار دادن یک قالی کف اتاق نشیمن، آن را جزئی از مبلمان آن قسمت می کنید. به علاوه وجود جسم پارچه ای روی زمین به مغز شما پیغام می دهد که قسمت لخت زمین، بخشی مستقل و مجزا است. فرش یا قالی، به نوعی مرز بین نقاط مختلف خانه را معین می نماید.

حتی با یک قالی کوچک، مثل نمونه ای که در این عکس می بینید هم می توانید یک فضای کوچک روبروی مبل یا کاناپه ایجاد کنید. این قالی کِرِم رنگ و جدی، باعث شده کاناپه به تنها عضو این اتاق نشیمن کوچک تبدیل گردد. جنس قالی خیلی جلب توجه ننموده و فضا را کوچک نشان نمی دهد اما به طور نامحسوس بین اتاق غذاخوری و نشیمن مرزبندی نموده تا هرکدام از آن ها به فضای مستقلی تبدیل شوند.

8- با استفاده از سکو، محدوده ها را معین کنید.

اگر قالی و فرش، آن تقسیم بندی اساسی که مد نظر شماست را انجام نمی دهند، شاید سکو مشکل شما را حل نماید. افزایش ارتفاع بعضی نقاط خانه، آن ها را کاملا از بقیه خانه جدا می نماید. مثل سکویی که در عکس زیر می بینید که زیر تخت قرار گرفته و محدوده اتاق خواب را معین نموده. یک کمد سالم، پالت ترابری بازیافتی یا هر نوع سکوی کم ارتفاعی می تواند مثل این نمونه، تخت شما را از زمین جدا کند. اما توجه کنید که هیچ وسیله و مبلمان دیگری روی آن قرار ندهید چون ممکن است بیافتد یا سُر بخورد. و لطفا هرگز این کار را با اتاق غذاخوری خود انجام ندهید!

9- با چراغ دیواری پایه بلند هم می توانید خانه را تقسیم بندی کنید.

این چراغ ها چندکاره و واقعا زیبا هستند. اگر در یک خانه یکسره نصب شوند می توانند ویژگی های دیگری هم پیدا نمایند. یک چراغ پایه بلند دیواری می تواند جدانماینده اتاق ها و یک منبع نور متحرک باشد. مثل یک مانع در تیررس شما قرار می گیرد و مرز اتاق ها را معین می نماید، و در صورت احتیاج از سر راه کنار می رود تا سد راهتان نباشد.

10- اگر یک راه چاره طبیعی و ارگانیک می خواهید، از گل و گیاه بهره ببرید.

مثل مورد قبلی، گلدان یا یک درخت آپارتمانی هم در تیررس شما قرار می گیرند ولی سد راه شما نمی شوند. به علاوه وجود آن ها در یک آپارتمان کوچک و خفه، سرزندگی و طراوت به همراه دارد.

11- یک دیوار تاکیدی را رنگ کنید.

اگر نمی خواهید یک رنگ تیره یا یک طرح شلوغ را در سرتاسر خانه ببینید، می توانید از این راه چاره بهره ببرید. چون رنگ کردن یکی از دیوارها هم جذابیت فضا را بیشتر می نماید، و هم مثل یک قالی می تواند مبلمان هر اتاقی را از بقیه خانه جدا کند. حتی از آنجایی که ما به سطوح عمودی مثل دیوار توجه بیشتری نشان می دهیم تا کف زمین، این راه چاره تاثیر عمیق تری خواهد داشت. برای جلوه دادن به اتاق نشیمن یا تختخواب، به دیوار پشت آن ها یک رنگ غلیظ بزنید.

یکی از تصورات عمومی ما این است که یا باید کل دیوار را رنگ کنیم، یا اصلا رنگ نکنیم. اما در خانه های کوچک می توانید یک گوشه یا قسمتی از دیوار مورد نظر را یک رنگ غلیظ و شاد بزنید تا یک اتاق مخصوص مثل ورودی یا محل مطالعه را از بقیه خانه جدا کنید. سپس بقیه دیوار را یک رنگ آرام و خنثی بزنید. اگر می خواهید به کل این فضا یک تصویر خاص و هویت بدهید، می توانید همین ترکیب رنگ را در بعضی از مبلمان اتاق هم تکرار کنید.

12- برای معین محدوده هر اتاق، پرده نصب کنید.

پرده فقط مخصوص تختخواب یا پنجره نیست، می تواند به عنوان یک دیوار متحرک هم استفاده گردد. یکی از مزایای پرده، صداگیر بودن آن است. یعنی برخلاف یک پارتیشن سفت و سخت، صدا را در محیط پخش نمی نماید. می توانید آن را با ریل از سقف آویزان کنید یا بین دو دیوار نصب کنید. مدل حفره دارِ آن به راحتی نصب می گردد، به راحتی به این طرف و آن طرف کشیده می گردد و با هر سبک دکوراسیونی هماهنگی دارد.

منبع: بازسازی ساختمان
انتشار: 16 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: picosho.ir شناسه مطلب: 982

به "نحوه چیدمان مبلمان در خانه های کوچک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه چیدمان مبلمان در خانه های کوچک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید