آموزش قفل کردن برنامه های آیفون؛ امنیت بیشتر، با ساده ترین روش ها

به گزارش مجله پیکوشو، اگر بعد از خرید گوشی آیفون خیلی سریع قصد قفل کردن برنامه های آیفون را دارید، احتیاج نیست به زحمت بیفتید چون در این مطلب کوشش می کنیم آسان ترین روش های ممکن را برای رمزگذاری روی نرم افزارهای مختلف گوشی آیفون معرفی کنیم؛ راه چاره هایی که فعال کردن آنها تنها چند دقیقه زمان بر خواهد بود.

آموزش قفل کردن برنامه های آیفون؛ امنیت بیشتر، با ساده ترین روش ها

یک رمز عبور یا سیستم احراز هویت بیومتریک تنها به عنوان یک لایه حفاظت عمل می نماید چون پس از دور زدن آن، هر کسی می تواند تقریبا به همه برنامه ها و محتوای آیفون شما دسترسی داشته باشد. بنابراین، برای امنیت بیشتر، باید برنامه ها را قفل کنید. در این مطلب تمام روش های منحصر به فرد برای قفل کردن برنامه های آیفون را که مورد تایید شرکت اپل است آنالیز می کنیم.

نحوه قفل کردن برنامه های آیفون با رمز عبور

در حال حاضر، هیچ ویژگی امنیتی داخلی به شما امکان نمی دهد رمز عبور یا قفل خاصی را در برنامه های آیفون تنظیم کنید. با این حال، یک راه چاره در دسترس است. بیایید مراحل استفاده از Screen Time برای قفل کردن برنامه ها در آیفون با رمز عبور را طی کنیم:

1. به مسیر Settings Screen Time App & Website Activity Turn On App & Website Activity بروید.

2. روی گزینه Lock Screen Time Settings ضربه بزنید. یک رمز چهار رقمی باید انتخاب کنید. این رمز عبور کاملا با چیزی که برای باز کردن قفل صفحه استفاده می گردد متفاوت خواهد بود. بنابراین، می توانید از یک رمز نو بهره ببرید.

3. به مسیر App Limits Add Limit بروید. رمز عبور نوی که انتخاب نموده اید را وارد نموده تا بتوانید به صفحه مورد نظر دسترسی پیدا کنید.

4. برای قفل کردن تمام اپلیکیشن های موجود در آیفون با رمز عبور نو اسکرین تایم باید All Apps & Categories را انتخاب کنید. برای قفل کردن بعضی برنامه های خاص، شما می توانید روی صفحه نمایش خود به پایین بکشید تا نوار جستجو نمایان شده و برنامه ها را از آنجا جستجو کنید. بعلاوه می توانید روی فلش کشویی در هر دسته ضربه بزنید تا برنامه های تعیین را انتخاب کنید.

5. پس از انتخاب برنامه ها، روی Next ضربه بزنید.

6. برای اپ لیمیت می توانید از 1min بهره ببرید. مطمئن شوید که Block at End of Limit فعال شده است.

7. روی Add ضربه بزنید تا تنظیمات شما ذخیره گردد.

در حال حاضر، تمام برنامه های آیفون شما پس از یک دقیقه استفاده هر روز با رمز عبور قفل می شوند. هر کسی که روی یک برنامه قفل شده ضربه بزند، یک پیغام محدودیت زمانی را مشاهده خواهد نمود. گزینه Ask For More Time تنها با وارد کردن رمز عبور Screen Time می تواند دور زده گردد.

با این حال، چند محدودیت برای روش Screen Time وجود دارد. در وهله اول، برنامه های سیستم مانند Safari به طور اتوماتیک در انتخاب All Apps & Categories گنجانده نمی شوند. شما باید به صورت دستی برنامه را با استفاده از نوار جستجو پیدا کنید. محدودیت دیگر این است که Screen Time به شما اجازه نمی دهد چند برنامه مانند Settings و Phone را قفل کنید.

بعلاوه، Screen Time گزینه ای را برای استفاده از یک برنامه برای یک دقیقه دیگر بدون احتیاج به وارد کردن رمز عبور ارائه می دهد. پس از اتمام یک دقیقه، فقط می توانید 15 دقیقه و یک ساعت دیگر را باز کنید یا تمام روز را اجازه دهید. Screen Time به شما اجازه نمی دهد هر بار بلافاصله یک برنامه را خیلی سریع پس از خروج از آن دوباره قفل کنید.

نحوه قفل کردن برنامه ها در آیفون خود با Face ID یا Touch ID

اگر Screen Time کاملا احتیاجهای شما را برآورده نمی نماید، نگران نباشید چون هنوز گزینه های دیگری برای قفل کردن برنامه های آیفون بدون استفاده از Screen Time وجود دارد. علاوه بر روش رمز عبور Screen Time، شما می توانید برنامه های آیفون خود را با فیس آید یا تاچ آیدی قفل کنید.

ابتدا باید فیس آیدی را در آیفون خود تنظیم کنید. اگر آیفونی با تاچ آی دی دارید، بدانید که روش راه اندازی اکثرا یکسان است. هنگامی که آن را فعال کردید، می توانید از فیس آیدی (یا تاچ آیدی) برای قفل کردن برنامه های آیفون خود بهره ببرید.

با این حال، می خواهیم به این نکته اشاره کنیم که همه برنامه ها را نمی توان با فیس آیدی یا تاچ آیدی قفل کرد. خوشبختانه، بسیاری از موارد محبوب، مانند WhatsApp و Messenger، به شما این امکان را می دهند.

چگونه برای قفل کردن برنامه ها روی آیفون از Shortcuts استفاده کنیم؟

اگر برنامه ای به شما به طور مستقیم اجازه نمی دهد تا از تاچ آیدی یا فیس آیدی برای قفل کردن بهره ببرید، همچنان راه چاره دیگری برای این کار وجود دارد. شما می توانید یک شورتکان آیفون را بسازید تا هر برنامه ای که دلتان می خواهد را بتوانید قفل کنید.

مسیر راه اندازی این روش، مشابه با نحوه قفل کردن تصاویر در آیفون با برنامه Shortcuts محسوب می گردد. تنها تفاوتی که در این میان وجود دارد، این است که وقتی شما در حال شخصی سازی Choose هستید، تمام برنامه هایی را که می خواهید قفل کنید را باید قبل از ضربه زدن روی Done انتخاب کنید.

روش شورتکات به این شیوه کار می نماید که در زمان کوشش شما برای دسترسی به یک برنامه خاص، تمام گوشی آیفون شما را قفل می نماید. برای وارد شدن به برنامه، شما باید رمز عبور صفحه آیفون را وارد کنید یا از فیس آیدی و تاچ آیدی بهره برداری کنید. این رویه بستگی دارد شما از چه روشی برای قفل کردن گوشی آیفون خود استفاده می کنید.

چگونه برای قفل کردن برنامه ها روی آیفون از Guided Access استفاده کنیم؟

روش Guided Access مقداری با سایر روش ها در آیفون متفاوت خواهد بود. زمانی که این ویژگی فعال گردد، قابلیت مذکور دسترسی به تمامی برنامه ها را روی گوشی آیفون به جز مواردی که در حال حاضر روی صفحه نمایش باز هستند را قفل می نماید.

بنابراین، شما می توانید از این روش زمانی بهره ببرید که فردی درخواست می نماید تا گوشی آیفون تان را به طور موقت به شما قرض دهد تا از یک برنامه خاص برای مدت زمان محدود استفاده کند. شما در این حالت با خیال راحت می توانید گوشی را به فرد مقابل تحویل دهید چون کاربر مورد نظر نمی تواند وارد سایر برنامه ها گردد.

برای فعال سازی رمزگذاری برنامه های آیفون با روش Guided Access مراحل زیر را انجام دهید:

1. به مسیر Settings Accessibility Guided Access بروید و سپس Guided Access را روشن کنید.

2. به مسیر Passcode Settings Set Guided Access Passcode بروید. یک رمز عبور شش رقمی را وارد کنید. گفتنی است که این رمز با رمز اصلی قفل صفحه گوشی آیفون متفاوت بوده و بعلاوه با رمز Screen Time هم تفاوت دارد.

3. شما بعلاوه می توانید با فعال سازی تاچ آیدی یا فیس آیدی از رمز عبور بیومتریک بهره ببرید.

حالا شما برای قفل کردن آیفون و استفاده کاربری تنها از یک برنامه، شما باید دکمه ی جانبی گوشی را سه بار پشت سر هم فشار دهید. البته این ترفند برای گوشی های آیفون 10 به بالاتر کار می نماید. برای آیفون 8 و مدل های قدیمی تر، سه بار باید پشت سر هم روی دکمه Home ضربه بزنید.

آیا می توانید برنامه های آیفون را با برنامه های شخص ثالث قفل کنید؟

شاید نام اپلیکیشن های قفل برنامه های مختلف برای اندروید را شنیده باشید. به همین علت شاید بپرسید آیا برنامه های مشابهی برای آیفون با این هدف وجود دارد؟ از نظر فنی، پاسخ مثبت است. چنین برنامه های شخص ثالث برای گوشی آیفون و سیستم عامل iOS وجود دارد. با این حال، آنها فقط روی دستگاه های جیلبریک کار می نمایند.

اگر چه ممکن است باز کردن امکانات سفارشی سازی نو و دسترسی به برنامه های نو در آیفون وسوسه انگیز باشد، چنین مسئله ای را با دقت در نظر بگیرید؛ چون جیلبریک کردن آیفون شما با خطراتی مانند قرار دادن دستگاه در معرض آسیب پذیری های امنیتی همراه است.

سایر نکات برای قفل کردن محتوای برنامه در آیفون شما

علاوه بر قفل کردن کل برنامه ها، روش های دیگری برای قفل کردن محتوای برنامه ها در آیفون شما وجود دارد تا آنها را از چشمان کنجکاو دور نگه دارد. در حال حاضر بعضی از گزینه های داخلی در برنامه های بومی اپل وجود دارد. به عنوان مثال، شما می توانید یادداشت های خاص آیفون را با یک رمز عبور قفل کنید. شما بعلاوه می توانید بسیاری از نکات و ترفندها برای مخفی کردن محتوای شخصی در آیفون خود بهره ببرید.

به یاد داشته باشید از برنامه هایی که در آن یک حساب محافظت شده با رمز عبور دارید، مانند رسانه های اجتماعی و برنامه های کیف پول دیجیتال در انتهای فعالیتتان از این برنامه ها خارج شوید. معمولا تنها کاری که باید انجام دهید این است که به پروفایل خود رفته و از فهرست تنظیمات در پی دکمه Log Out یا Sign Out باشید.

برنامه های آیفون خود را برای حفظ حریم خصوصی بیشتر قفل کنید

ما به نحوه قفل کردن برنامه ها در آیفون با رمز عبور، فیس آیدی یا تاچ آیدی و Guided Access پرداختیم. به طور حتم این روش ها کامل نیستند؛ چرا که هر روش دارای محدودیت های خاصی است.

با این حال، همچنان شما می توانید برای قفل کردن برنامه های آیفون خود به طور موثر به این ترفندها اعتماد کنید. مطمئن باشید هر کسی که رمز عبور را نداشته باشد نمی تواند به برنامه های قفل شده شما دسترسی پیدا کند. بنابراین در حفظ رمزهای عبور کوشا باشید.

منبع: Makeuseof

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 خرداد 1403 بروزرسانی: 30 خرداد 1403 گردآورنده: picosho.ir شناسه مطلب: 2332

به "آموزش قفل کردن برنامه های آیفون؛ امنیت بیشتر، با ساده ترین روش ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش قفل کردن برنامه های آیفون؛ امنیت بیشتر، با ساده ترین روش ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید