خبرنگاران پیوستن به معاهده جنوبگان و پژوهش در قطب جنوب برای ایران ضروریست
به گزارش مجله پیکوشو، تهران-خبرنگاران- رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: ورود به معاهده تحقیقات جنوبگان و پرداختن به فعالیت پژوهشی در قطب جنوب برای کشور ضرورت دارد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگاران، بهروز ابطحی در یازدهمین نشست (مجازی) معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که امروز (سه شنبه) با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار گردید شباهت ها و تفاوت های فعالیت های بین المللی میان پژوهشگاه ها و دانشگاه ها را مد نظر قرار داده و گفت: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی از نظر فعالیت های بین المللی، علاوه بر وظایف پژوهشی وظایف حاکمیتی در نهادهای بین المللی نیز دارد.
وی با اشاره به برگزاری دومین همایش بین المللی اقیانوس شناسی در شهریور 99 توضیح داد: در این همایش بین المللی که به صورت مجازی برگزار گردید 400 نفر از بیش از 15 کشور؛ از جمله کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، شبه قاره هند، استرالیا، اقیانوسیه و کانادا شرکت داشتند.
ابطحی اضافه نمود: در کارگاه های حاشیه این همایش افراد از بیش از 12 کشور حضور داشتند و 120 مقاله ارائه شد 70 مقاله به صورت سخنرانی بود که در پلتفرم آپارات بارگذاری شده و در دسترس همگان واقع شده است.
ابطحی از حوزه دیگر فعالیت پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در دریای خزر نیز سخن گفت و اضافه نمود : برنامه ای به مناسبت روز دریای خزر داریم و به نمایندگی از دولت فعالیت های خاصی در حوزه دریای خزر داریم.
به روزرسانی پرتال پذیرش دانشجویان مجازی علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های ایران
همچنین قاسم برید لقمانی رئیس دانشگاه یزد نیز در ادامه این نشست از به روزرسانی پرتال پذیرش دانشجویان مجازی علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های ایران اطلاع داد.
وی با اشاره به مشکل بودن فعالیت ها در دوران کرونا و مسائل دانشجویان خارجی، گفت: باید بتوانیم مسائل جذب دانشجوی خارجی در ایران را برطرف کنیم.
برید لقمانی درخصوص دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در دانشگاه یزد بیان نمود: حدود سه چهارم دانشجویان خارجی در دوران کرونا به کشورهای خودشان بازگشته اند؛ از این رو مجبور بودیم که آموزش مجازی را راه اندازی کنیم. بعضی از دانشجویان نیز همچنان در دانشگاه حضور دارند که کوشش کردیم شرایط آنها را نیز برای ادامه تحصیل مهیا کنیم.
رئیس دانشگاه یزد اضافه نمود: توانستیم با توجه به ایجاد دفتر کنسولی در دانشگاه که از سال 1397 افتتاح شده بود، به این دانشجویان خدمات کنسولی نیز ارائه دهیم.
وی در ادامه ارائه یاری های اقتصادی به این دانشجویان و غربال پزشکی آنها به صورت هر دو هفته یک بار را شرح داد.
برید لقمانی درباره جذب دانشجویان خارجی در امسال نیز گفت: امسال فرآیند جذب دانشجویان دانشگاه به موقع اجرا شده است و آغاز تحصیل نیز از آبان ماه همزمان با دیگر دانشجویان است.
وی در حوزه دانشجویان ایرانی، به الکترونیکی کردن کلیه فرآیندهای تایید و ارسال مدارک دانشجویان، اجرای شدن تبادل دانشجویان با دانشجویان ورمز آلمان به صورت مجازی و نهایی شدن قرارداد تبادل دانشجو با دانشگاه پسکارا ایتالیا اشاره نمود.
برید لقمانی به توانمندسازی کارکنان و اعضای هیات علمی پرداخت و به طرح آموزش زبان انگلیسی کارکنان دانشگاه در سطوح مختلف با توجه به زیرساخت آموزش مجازی ایجاد شده اشاره نمود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری ماهانه 7 وبینار در معرفی فرصت های پژوهشی و پذیرفته شدن 2 طرح از دانشگاه یزد در طرح اراسموس پلاس اشاره نمود.
برید لقمانی با اشاره به برگزاری نشست مشورتی پیرامون همکاری آینده علمی ایران و مجارستان با حضور نمایندگانی از ایران و مجارستان در 26 شهریور 1399 از انعقاد دو تفاهم نامه همکاری مابین دانشگاه های عضو خانه راهبری و دانشگاه های عضو کنفرانس روسای دانشگاه های ایران اطلاع داد.
منبع: ایرنا