راز هایی که یک کودک مومیایی شده از پزشکی باستانی آشکار می کند

به گزارش مجله پیکوشو، دانشمندان نخستین نمونه ثبت شده از پانسمان زخم را در یک کودک مومیایی شده در مصر باستان یافته اند.

راز هایی که یک کودک مومیایی شده از پزشکی باستانی آشکار می کند

خبرنگاران -پژوهشگران که یافته هایشان را در ژورنال بین المللی دیرینه شناسی منتشر کرده اند، می گویند این پانسمان در جنازه مومیایی شده یک دختر کمتر از چهار سال که حدود 2000 سال پیش مرده است، کشف کرده اند. به گفته آنها، این پانسمان زخمی را می پوشاند که نشانه هایی از عفونت را در خود دارد.

آلبرت زینک، رئیس انستیتوی بررسی های مومیایی در بولونای ایتالیا و سپرست این بررسی گفت: این یافته ها شواهدی درباره چگونگی درمان عفونت ها یا آبسه ها در دوران مصر باستان در اختیار ما می گذارد.

در سی تی اسکن مومیایی پانسمان زخم با فلش پیوسته و چرک درون زخم با فلش مقطع نشان داده شده است.

آلبرت زینک، رئیس انستیتوی بررسی های مومیایی در بولونای ایتالیا و سپرست این بررسی گفت: این یافته ها شواهدی درباره چگونگی درمان عفونت ها یا آبسه ها در دوران مصر باستان در اختیار ما می گذارد.

این مومیایی ظاهرا از مقبره آلین در واحه فیوم در جنوب غرب قاهره مرکز مصر خارج شده است.

این یافته باعث شگفتی دانشمندان شد، چرا که انتظار یافتن پانسمان را در این مومیایی نداشتند و تا به حال چنین موردی گزارش نشده بود.

تصور می شود مصریان باستان در انجام کار های پزشکی زبردست بودند. به گفته زینک، گرچه آن ها از دانسته های امروزی مانند نحوه کارکرد قلب، چگونگی ایجاد عفونت بوسیله میکروب ها یا منشا سلول های سرطانی خبر نداشتند. -، اما تسلط خوبی بر چگونگی درمان علائم بیماری ها داشتند.

به گفته زینک، شواهد دیگر مانند پاپیروس ها نشا نمی دهند که مصریان باستان در درمان زخم ها و جراحات مهارتی عالی داشتند.

او می گوید جای تعجب نیست که تا به حال این نوع پانسمان ها در مومیایی ها یافت نشده است.

زینک و همکارانش هنگامی در حال انجام سی تی اسکن های معمول بر روی مومیایی ها بودند، این پانسمان را کشف کردند. سی تی اسکن نشانه هایی از وجود چرک را هم در زخم نشان می داد.

به گفته این دانشمندان، احتمالا این زخم با گیاهان دارویی یا پماد هایی خاص برای درمان التهاب در این ناحیه پانسمان شده بود. آن ها در مراحل بعدی ممکن است با استفاده از نمونه برداری با سوزن با هدایت تصویربرداری با سی تی اسکن به نمونه ای از این زخم و پانسمان آن هم دست پیدا کنند.

یک سوال دیگر این است که چرا این پانسمان در فرایند مومیایی کردن از بین نرفته است. یک توضیح احتمالی این است که افراد مومیایی کننده پس از مرگ دختر این پانسمان را دوباره تجدید کرده باشند. مصریان باستان اعتقاد داشتند که بدن مومیایی شده برای زندگی پس از مرگ باید تا جایی که ممکن است کامل باشد.

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پپیام/

خبرنگاران وب گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 16 خرداد 1401 بروزرسانی: 16 خرداد 1401 گردآورنده: picosho.ir شناسه مطلب: 2078

به "راز هایی که یک کودک مومیایی شده از پزشکی باستانی آشکار می کند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راز هایی که یک کودک مومیایی شده از پزشکی باستانی آشکار می کند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید