2 طرز تهیه شور شلغم و ترشی شلغم مجلسی خوش رنگ و خوشمزه
به گزارش مجله پیکوشو، شور شلغم به خاطر رنگ قرمز و شگفت انگیزش، در کنار انواع غذاها، ترشیجات و سبزیجات دیگر تزئینی زیبا به ظرفتان می دهد و در مهمانی ها و مجلس ها نیز خیره کننده است. شور شلغم معمولا در فصول پاییز و زمستان تهیه می گردد. طرز تهیه شور شلغم مجلسی خوشرنگ و خوشمزه و دستور تهیه ترشی شلغم را در این مقاله از در به شما آموزش می دهیم.
طرز تهیه شور شلغم
زمان آماده سازی مواد شور شلغم: 20 دقیقه
مواد لازم برای هر 1 شیشه شور شلغم
- شلغم: 4 عدد میانه
- لبو: 4 عدد میانه
- آب جوشیده: به مقدار حجم شیشه
- سرکه: 1 لیوان
- نمک: 2 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه شور شلغم
شور شلغم را می توانید با انواع سبزیجات دیگر درست کنید؛ ولی بهتر است تنها آن را با و لبو تازه درست کنید تا بتوانید از رنگ قرمز آن به تنهایی لذت ببرید.
مرحله اول: شلغم و لبو را آماده کنید
ابتدا شلغم ها و لبوها را خوب بشویید و سپس به دقت خشک کنید. سپس هر کدام را در ظرف های جدا، برش بزنید. می توانید با چاقو هر کدام را به شکل خلال های ضخیم در بیاورید یا از وسایل برش تزئینی برای زیباترشدن بهره ببرید.
مرحله دوم: سرکه و آب را اضافه کنید
شیشه تمیز و خشک را بردارید و در آن برش های شلغم و لبو را بریزید. در هر شیشه، یک لیوان سرکه و 2 قاشق غذاخوری نمک بریزید. سپس بقیه حجم شیشه را با آب جوشیده پر کنید. شیشه را در جای خنک یا یخچال قرار دهید و چند هفته منتظر بمانید تا شور شلغم برسد. نوش جان!
طرز تهیه ترشی شلغم مجلسی
زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه
مواد لازم برای تهیه ترشی شلغم
- سیر: 2 حبه
- برگ بو: 1 عدد
- لبو: 1 عدد
- شلغم: 500 گرم
- آب: 1 و 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- سرکه سفید: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
مراحل طرز تهیه ترشی شلغم
می توانید ترشی شلغم را با روشی کمی متفاوت تر از طرز تهیه شور شلغم درست کنید و از آن لذت ببرید. برای مشاهده روش تهیه این ترشی خوشمزه، روش زیر را انجام دهید.
مرحله اول: شلغم و لبو را بپزید
مثل دستور قبلی، ابتدا شلغم و لبو را بشویید و بعد به دقت خشک کنید یا بگذارید خودش خشک گردد. سپس در یک قابلمه، آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. برگ بو و نمک را به آب اضافه کنید. صبر کنید تا آب کاملا بجوشد و نمک در آن حل گردد.
مرحله دوم: مواد ترشی شلغم را در بطری بریزید
پس از جوشیدن آب، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک گردد. تا خنک شدن کامل آب، شلغم ها و لبو ها را به قطعات کوچک یا خلالی برش دهید. را نیز پوست کنید، بشویید و با دستمال خشک کنید. شیشه ای تمیز بردارید و برش های شلغم، لبو و سیر را در آن بریزید.
مرحله سوم: سرکه سفید را اضافه کنید
در مرحله آخر، آب جوشیده خنک را در شیشه بریزید و سپس روی آن سرکه سفید اضافه کنید. شیشه را به مدت 1هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پس از 1 هفته، ترشی شلغم مجلسی خوشمزه شما آماده است.
فوت و فن های طرز تهیه ترشی و شور شلغم
*برای درست کردن ترشی شلغم و شور شلغم به ازای هر کیلوگرم سرکه یک قاشق غذاخوری نمک داخل ظرف بریزید.
*برای طرز تهیه ترشی شلغم عربی، از، کلم قمری، ،، ، ، زیره، تخم گشنیز از هر یک، 1 قاشق غذاخوری در دستور تهیه آن بهره ببرید.
*طرز تهیه ترشی شلغم گیلانی و طرز تهیه ترشی شلغم شیرازی هم مانند روشی است که در بالا آموزش دادیم و به شکل مشابهی تهیه می شوند.
*ترشی شلغم و لبو را هم می توانید به صورت پخته و هم به صورت خام تهیه کنید. فقط در روش تهیه یا شلغم پخته، زمان آماده شدن ترشی کمتر است.
سوالات متداول
شور و ترشی شلغم چند روزه می رسند؟
ترشی و شور شلغم و لبو برای رسیدن و آماده شدن به 10 روز زمان احتیاج دارد. بعد از رسیدن ترشی یا شور، بطری را در یخچال نگه دارید.
چرا ترشی شلغم زود کپک می زند؟
برای جلوگیری از کپک زدن ترشی یا شور شلغم، حتما شلغم ها و لبوها را بعد از شستن کاملا خشک کنید. وجود آب اضافی در ترشی، باعث کپک زدن آن می گردد. بعلاوه هنگامی که مواد را در شیشه می ریزید، حتما باید کاملا سرد شده و از دما افتاده باشند.
درب شیشه را هم کاملا ببندید تا هوا به آن نفوذ نکند. در آخر برای نگهداری از ترشی شلغم، حتما شیشه ترشی یا شیشه شور شلغم را در یخچال قرار دهید و با قاشق تمیز و خشک برای برداشتن شور و ترشی بهره ببرید.
منبع: افق کوروش