2 طرز تهیه لازانیا یونانی و ایتالیایی با گوشت چرخ نموده
به گزارش مجله پیکوشو، 29 جولای (8 مرداد) هر سال روز جهانی یکی از خوشمزه ترین غذاهایی ایتالیایی یعنی لازانیا است. اما لازانیا واقعا یک غذای ایتالیایی است؟ چند روایت در این زمینه وجود دارد. با ما باشید تا هم کمی در خصوص تاریخچه لازانیا صحبت کنیم و هم 2 طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده یونانی و ایتالیایی با سس مارینارا و نکات خشک نشدن و سرو لازانیا با گوشت چرخ نموده را به شما آموزش دهیم.
سفر با تور یونان ارزان را از دست ندهید و از نزدیک با سرزمین اسطوره های باستانی آشنا شوید و شهرهای سانتورینی، آتن و میکونوس را ببینید.
تاریخچه جالب لازانیا
لازانیا چیست؟ لازانیا در حقیقت نوعی پاستا است که از چند ورقه لازانیا، گوشت، سس و پنیر تشکیل می گردد. این غذای خوشمزه با ریشه ایتالیایی نخستین بار 197 سال قبل از میلاد مسیح و در زمان پیروزی رومی ها بر یونانی ها پخته شد. به نظر می رسد رومی ها طرز تهیه این غذای خوشمزه را از سبک آشپزی مدیترانه ای یونانی ها الگو گرفتند و اسم این غذا هم از کلمه یونانی Lasagna گرفته شده است.
در قرن 19 میلادی مهاجران ایتالیایی، لازانیا را با خودشان به ایالات متحده آمریکا بردند تا آوازه پخت این پاستای لایه لایه با گوشت و ادویه های خوشبو و پنیر جهانی گردد. برای درست کردن لازانیا به شیوه سنتی ایتالیایی به گوشت چرخنموده، پنیر، ریحان، پونه، نمک، فلفل، سس مارینارا و روغن زیتون احتیاج دارید.
طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده به سبک یونانی (Pastistio-Greek Lasagna)
مواد لازم
پاستا پنه: 4 لیوان
گوشت چرخنموده مخلوط: 500 گرم
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
پیاز: یک عدد عظیم و ریز خرد شده
سیر: 4 حبه رنده شده
دارچین: 1 و ½ قاشق چایخوری
نمک: 1و ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز و سیاه: ½ قاشق چایخوری
کنسرو کوجه فرنگی: 1 عدد (می توانید به جای کنسرو گوجه فرنگی از یک کیلوگرم گوجه فرنگی رنده شده بهره ببرید)
پنیر پارمزان: ½ لیوان
تخم مرغ: 3 عدد
روغن مایع: به مقدار لازم
مواد لازم برای سس لازانیا یونانی
کره: ¼ لیوان
آرد الک شده: 1/3 لیوان
نمک: 1 قاشق چایخوری
جوز هندی، ¼ قاشق چایخوری
شیر کامل: 3 لیوان
پنیر پارمزان رنده شده: ½ لیوان
تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه
فر را روی دمای 170 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. آب را به دمای جوش برسانید، کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید و پاستا را طبق دستور العمل زمانی روی بسته بندی در آب جوش بپزید.
در این فاصله مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را کمی تفت دهید تا سبک شوند. گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. سیر، دارچین، نمک و فلفل را اضافه کنید و به مدت 5 تا 7 دقیقه تفت دهید. در یک ماهیتابه دیگر روغن زیتون بریزید. پاستاهای پخته شده، گوجه فرنگی، ½ لیوان پنیر پارمزان رنده شده و 3 تخم مرغی که از قبل آن ها را زده اید اضافه کنید و خوب هم بزنید.
برای درست کردن سس لازانیا یونانی ، در یک قابلمه کوچک کره را آب کنید، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. حالا یک قاشق چایخوری نمک و جوزهندی را اضافه کنید و روی حرارت متوسظ هم بزنید. مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا روی مایه حباب درست گردد. در این مرحله به تدریج شیر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بعد از یک دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و ½ لیوان پنیر پارمزان اضافه کنید.
در یک ظرف جداگانه یک تخم مرغ بشکنید و خوب هم بزنید و آن را به سس فوق اضافه کنید. حالا در یک ظرف مخصوص فر، ابتدا مواد لازانیا ساده با گوشت را بریزید و روی مواد را کاملا با سس بپوشانید. ظرف را به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر بگذارید. بعد از 30 دقیقه لازانیا را از فر خارج کنید و مقداری پنیر موزارلا رنده شده روی آن بریزید. به مدت 10 دقیقه دیگر لازانیا را در فر بگذارید و زمانی که روی پنیر طلایی شد از فر بیرون بیاورید. کمی صبر کنید لازانیا خنک گردد و سپس آن را برش بزنید. طرز تهیه لازانیا اسفناج را هم در اینجا بخوانید.
طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده به سبک ایتالیایی
مواد لازم
گوشت چرخ کره: 500 گرم
قارچ: 250 گرم
لازانیا: یک بسته
پیاز: یک عدد عظیم ریز خرد شده
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غداخوری
سس سفید: 2 لیوان
پنیر پیتزا: 250 گرم
روغن مایع: به میزان لازم
نمک: ¼ قاشق چایخوری
پنیر کاتیج: 1 لیوان
پنیر پارمزان: ½ لیوان
ریحان تازه: ¼ لیوان
ادویه ایتالیایی: به میزان دلخواه
ریحان و پونه خشک شده و پودر شده: یک قاشق چایخوری
سس سفید یا سس بشامل
مواد لازم
کره: 50 گرم
آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
شیر: 2 لیوان
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
طرز تهیه سس بشامل
کره را آب کنید و دو قاشق غذاخوری آرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید. آرد را با کره تفت دهید. کمی که رنگ آرد تغییر کرد، شیر را کم کم اضافه کنید. نمک و فلفل را اضافه کنید. سس سفید آماده است.
نکته مهم: برای جلوگیری از خشک نشده لازانیا حتما از سس سفید بشامل بهره ببرید. شیر موجود در این سس مانع خشک شدن لازانیا می گردد.
طرز تهیه لازانیا ساده با گوشت به سبک ایتالیایی
ابتدا در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. وقتی آب به دمای جوش رسید کمی روغن و نمک به آب اضافه کنید و ورقه های لازانیا را به آن اضافه کنید. با توجه به دستور العمل زمانی روی بسته بعد از چند دقیقه ورقه های لازانیا را با آب سرد آبکش کنید.
برای اینکه بعد از آبکشی، ورق ها به هم نچسبند، آن ها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا یک حوله تمیز پهن کنید و ورق ها را روی حوله قرار دهید. این کار باعث می گردد ورق های لازانیا هنگام استفاده به ظرف نچسبند و از هم نپاشند.
مایه لازانیا ساده با گوشت چرخ نموده را مثل مایه ماکارونی آماده کنید. برای تهیه ادویه ایتالیایی یک و نیم قاشق مرباخوری پودر خشک رزماری، پرک فلفل قرمز، ریحان خشک شده، پودر سیر، جعفری خشک شده و پودر آویشن از هر کدام یک قاشق غذاخوری را با هم مخلوط کنید و خوب در هاون بکوبید یا آسیاب کنید.
یک و نیم قاشق مرباخوری از ادویه ایتالیایی را به مایه لازانیا اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته گردد.
دمای فر را روی 175 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. یک ظرف مخصوص فر دیس مانند را انتخاب کنید و کف و دیواره های آن را با روغن چرب کنید. دو یا سه ورقه لازانیا با توجه به عرض ظرف کف آن بچینید، یک لایه مایه گوشت و مقداری از مخلوط پنیرهای گفته شده را روی آن بپاشید. روی این مواد ورقه های لازانیا را بچینید و یک یا دو قاشق سس سفید یا بشامل روی ورقه ها بمالید. این مراحل را تکرار کنید تا به مرحله آخر برسید.
در مرحله آخر ورقه های لازانیا را بچینید و روی آن ها را با مخلوط پنیرها بپوشانید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را در فر بگذارید. 45 دقیقه برای پخت کافی است. در 10 دقیقه پایانی فویل را از روی لازانیا بردارید و گریل را روشن کنید تا پنیر طلایی گردد. صبر کنید تا لازانیا سرد گردد سپس آن را برش بزنید و سرو کنید.
لازانیا را در توستر یا در ماهیتابه و روی گاز هم می توانید درست کنید.
نکته: می توانید برای تهیه لازانیا ساده با گوشت چرخ نموده از سس مارینارا هم بهره ببرید. سس مارینارا را هر بار قبل از مایه گوشتی لازانیا روی ورقه های لازانیا بمالید.
برای درست کردن سس ایتالیایی مارینارا 6 عدد گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری آب لیموترش، آویشن 1 قاشق غذاخوری، 5 حبه سیر رنده شده، 1 قاشق غذاخوری جعفری تازه، 1 قاشق غذاخوری ریحان تازه، رب یک قاشق غذاخوری، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی نمک و فلفل قرمز و سیاه لازم دارید.
ابتدا روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید. کمی که گرم شد پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت خوردن، گوجه فرنگی رنده شده، رب، آب لیموترش، نمک و فلفل را اضافه کنید. در مرحله بعد سس به دست آمده را به همراه آویشن، ریحان و جعفری را در میکسر بریزید تا یک سس یکدست به دست بیاورید. سس آماده شده را 10 دقیقه روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد و سپس برای تهیه غذاهایی مثل لازانیا، پاستا و پیتزا از آن بهره ببرید.
0 0 vote
Article Rating
منبع: افق کوروش