چرا استفاده از کرم های ضدآفتاب هنگام پرواز لازم است؟
به گزارش مجله پیکوشو، یکی از خطراتی که پرواز با هواپیما برای مسافران ایجاد می نماید، ابتلا به سرطان پوست است. برای جلوگیری از ابتلا به این سرطان لازم است که مسافران حتما از کرم های ضدآفتاب استفاده نمایند.
بیشتر مسافران دوست دارند در کنار پنجره های هواپیما بنشینند؛ چراکه آرامش و زیبایی خاصی دارد؛ اما خیلی از این افراد به خطراتی که ممکن است تابش نور خورشید در کنار پنجره برای آن ها ایجاد کند، آگاهی ندارند. مسافرانی که با هواپیما پرواز می نمایند، به ویژه افرادی که نشستن در کنار پنجره ها را انتخاب می نمایند، در معرض تابش اشعه های مضر بیشتری قرار می گیرند و ابتلا به سرطان پوست در بین آ ن ها رایج تر است.
بر اساس اطلاعات انجمن متخصصان پوست بریتانیا، دو نوع پرتو فرابنفش مرتبط با سرطان پوست وجود دارد. یکی UVA و دیگری UVB است. اشعه UVB که منجر به آفتاب سوختگی می گردد، از پنجره های هواپیما عبور نمی نماید و این پنجره ها در برابر تابش آن محافظ هستند؛ اما اشعه UVA از شیشه های این پنجره ها عبور می نماید. به علت ارتفاعی که هواپیما دارد و نزدیکی به لایه اوزون اشعه های خورشید خطرناک تر هستند. اشعه UVA می تواند از پنجره ها عبور کند و نفوذ آن روی پوست بیشتر از اشعه UVB است. کرم های ضدآفتاب علاوه بر جلوگیری از پیری، می تواند از پوست در برابر این اشعه ها محافظت و از سرطان پوست پیشگیری کند.
در سال 1393 تحقیقاتی در زمینه مقدار خطر ابتلا به ملانوم (تومر سیاه رنگ قشر عمیق پوست) در خلبان و خدمه کابین هواپیما به وسیله مجله پزشکی آمریکا انجام شد که نشان می دهد خلبانان پروازهای حدودا 56 دقیقه ای در ارتفاع 9 هزار متر، همان قدر در معرض تابش UVA و ابتلا به سرطان پوست قرار دارند که یک شخص 20 دقیقه برای برنزه شدن، آفتاب مستقیم می گیرد.
با توجه به سطح ارتفاع، لایه های ضخیم ابر و میدان های برف مقدار تابش پرتو فرابنفش تا 85 درصد می تواند منعکس گردد. شیشه های هواپیما به طور کامل اشعه ایکس را مسدود نمی نماید و به همین علت برای حفاظت از خلبان که مستقیما در مقابل شیشه ها قرار گرفته است، نمی توان فقط به قدرت شیشه ها اکتفا کرد. اشعه UVA نقش مهمی در ابتلا به ملانوم دارد. بر اساس تحقیقات اجرا شده، شیشه های هواپیما تا 99 درصد از تابش UVB که منجر به آفتاب سوختگی می گردد، جلوگیری می نماید. اما تنها نیمی از اشعه های (UVA) به وسیله شیشه ها مسدود می گردد و نیمی دیگر که همان برای ایجاد سرطان کفایت می نماید، به راحتی از شیشه ها عبور می نماید.
در هواپیماها و کابین خلبان خطرهای ابتلا به بیماری های پوستی کم نیست. در کابین خلبان که تماما شیشه قرار گرفته است، هیچ راه فراری از تابش نور خورشید وجود ندارد. اما مسافران اغلب برای جلوگیری از تابش نور خورشید می توانند از پرده ها برای پوشاندن پنجره ها استفاده نمایند. مسافرانی که با جت ها پرواز می نمایند، هرچند به علت ارتفاع بیشتر پنجره هایی مقاوم تر دارند؛ اما خطر تابش پرتو فرابنفش همچنان وجود دارد.
آگاهی و پیشگیری دو عامل مهم در جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست است. استفاده از کرم های ضدآفتاب در هنگام پرواز ملاک مهمی در جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست خواهد بود. عدم استفاده از کرم های ضدآفتاب خطر ابتلا به بیماری های پوستی، پیری پوست و سرطان پوست را افزایش می دهد. متاسفانه پس از ابتلا به بیماری های پوستی به سختی می توان آن ها را درمان کرد، اما پیشگیری تاثیرات بسزایی در سلامت پوست خواهد داشت. یک کرم ضدآفتاب با SFP حداقل 30 و قدرت حفاظت در برابر UVA می تواند برای سلامت پوست هنگام پرواز مفید باشد. کرم های ضدآفتاب هر دو ساعت بهتر است که تمدید شوند.
استفاده از کرم های ضدآفتاب برای خلبان ها اهمیت بسیاری دارد، حتی پروازهای کوتاه نیز برای پوست آن ها خطرناک است. شاید مسافران در معرض تابش کمتری نسبت به خلبان ها قرار بگیرند، اما با اینحال استفاده از کرم های ضدآفتاب نیز همچنان برای آن ها لازم است. افرادی که در کنار پنجره می نشینند در معرض خطر بیشتری هستند. توصیه می گردد که مسافران حتما پنجره را با پرده بپوشانند و از کرم های ضدآفتاب نیز استفاده نمایند. خلبان ها نیز باید از کرم های ضدآفتاب براس حفاظت از سلامت پوست شان استفاده نمایند.
اگر در پی خرید بلیط هواپیما هستید، می توانید به وسیله موتور جستجوی پرواز خبرنگاران، بلیط مقرون به صرفه هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده های معتبر بخرید.
منبع: کجارو / The Daily Telegraph