کاهش خطر حمله قلبی با مصرف روزانه میزان کمی آجیل
به گزارش مجله پیکوشو، مطالعه جدیدی که در نشریه پژوهش تغذیه منتشر شده است، نشان می دهد که پژوهشگران در اسکاندیناوی دریافته اند مصرف روزانه میزان کمی آجیل و مغزها خطر حمله قلبی و سکته مغزی را تا 25 درصد کاهش می دهد.
اریک کریستوفر آرنسن، از نویسندگان اصلی این مطالعه و از اعضای گروه تغذیه دانشگاه اسلو، طی بیانیه ای گفت: اگر روزی یک مشت - یعنی حدود 30 گرم- آجیل بخورید، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بین 20 تا 25 درصد کاهش می یابد. بزرگسالان در کشورهای شمال اروپا به طور میانه حدود چهار گرم آجیل در روز می خورند و خیلی ها هم اصلا لب به آجیل و مغزها نمی زنند.
به گفته این پژوهشگران، آجیل خاصی وجود ندارد که به تنهایی این خطرها را کاهش دهد، اما گویا بادام، پسته و گردو برای کاهش کلسترول از بقیه مفیدترند. اصولا خوردن حتی چند دانه آجیل بهتر از نخوردن آن است و سلامت قلب را به مقدار چشمگیری افزایش می دهد.
آرنسن گفت: آجیل بر مقدار کلسترول خون تاثیر مثبتی دارد، در عین حال برای جلوگیری از تجمع چربی در رگ ها باید آن را به میزان مصرف کرد. آرتریواسکلروز (تصلب شرایین یا سخت شدن دیواره سرخرگ) یکی از بزرگ ترین عوامل خطر برای بروز حمله قلبی است.
بیش از 1.8 میلیون نفر در این مطالعه آنالیز شدند و پژوهشگران خطر نسبی ابتلا به بیماری قلبی یا سکته در این افراد را با تعداد آجیلی که در روز می خوردند مقایسه کردند.
نیویورک پست با اشاره به یافته های این مطالعه می نویسد به گفته پژوهشگران، مصرف آجیل موجب کاهش چربی یا لیپیدهای خون می گردد، اما به نظر نمی رسد بر کاهش فشار خون تاثیر داشته باشد، بعلاوه در خصوص تاثیر آن ها بر قند خون مطمئن نیستند.
طی این آنالیز معین نشد که آیا مصرف آجیل خطر سکته مغزی و دیابت نوع 2 را نیز کاهش می دهد یا خیر. به گفته پژوهشگران، این موارد مستلزم پژوهش های بیشتر است، اما یادآوری کردند که ترکیب اسیدهای چرب موجود در آجیل برای یاری به سلامت کلی بدن مفید است.
به گفته آرنسن، با اینکه نمی توان از آجیل برای درمان کلسترول بالا استفاده کرد، اما تاثیر آن به قدری شگرف است که مصرف آن به منزله یک اقدام پیشگیرانه برای عموم توصیه می گردد.
به گفته کلینیک مایو، آجیل بی نمک منبع خوبی از پروتئین و حاوی دست کم بعضی از مواد مفید برای سلامت قلب به شمار می رود. مصرف حدود چهار تا شش وعده آجیل بی نمک در هفته به منزله بخشی از رژیم غذایی سالم برای بزرگسالان توصیه می گردد.
منبع: فوت و فن