ترفندهای درآوردن کیک از قالب های مختلف
به گزارش مجله پیکوشو، پخت کیک یک تجربه مجذوب نماینده آشپزی برای بیشتر ما است، اما یک چالش بزرگ دارد! این چالش رایج، به خصوص برای افراد تازه کار این است که کیک را بدون خرد شدن از قالب خارج نمایند. حتی آشپزهای حرفه ای نیز گاهی با این مشکل روبرو می شوند. چسبیدن کیک به قالب، باعث خرد شدن آن می گردد. البته با رعایت چند نکته و استفاده از تکنیک های درست، می توانید این مشکل را حل کنید. در این مقاله، درباره دلایل چسبیدن کیک به قالب صحبت می کنیم و ترفندهای درآوردن کیک از قالب های مختلف از جمله تفلون، سیلیکونی، فلزی و میان تهی را آموزش خواهیم داد.

چرا کیک به قالب می چسبد؟
کابوس بیشتر افرادی که کیک می پزند، این است که کیک به قالب بچسبد. این موضوع دلایل مختلفی دارد و آشنایی با این موارد به شما یاری می نماید تا از بروز این مشکل جلوگیری کنید. برخی از مهم ترین دلایل آن را در ادامه شرح خواهیم داد.
قالب به درستی چرب نشده
یکی از اصلی ترین دلایلی که کیک به قالب می چسبد، چرب نکردن مناسب آن است. اگر سطح داخلی قالب را به درستی چرب نکنید، مایه کیک به آن می چسبد و جدا کردن کیک سخت می گردد. شاید تصور کنید که قالب های نچسب احتیاجی به چرب کردن ندارند، اما این تصور درست نیست. زیرا با گذشت زمان، خاصیت نچسب بودن این قالب ها کم می گردد و بهتر است برای اطمینان، همواره قالب را قبل از ریختن مایه کیک چرب کنید.
خواندنی ها
برترین جنس قالب برای پخت کیک
برای این کار می توانید از کره، روغن جامد یا اسپری روغن بهره ببرید. در قالب های فلزی و معمولی، پس از چرب کردن، بهتر است یک لایه محافظتی در سطح آن قرار دهید. در قالب های سیلیکونی، تنها چرب کردن با میزان کمی روغن کافی است.
از آرد یا کاغذ روغنی استفاده نشده
بعد از چرب کردن قالب، میزان کمی آرد در قالب بپاشید. این کار باعث می گردد که کیک به راحتی از قالب جدا گردد. بعلاوه در برخی موارد استفاده از کاغذ روغنی در کف قالب می تواند احتمال چسبیدن کیک را به حداقل برساند.
خواندنی ها
روش درست استفاده از کاغذ روغنی در آشپزی و شیرینی پزی
کیک کامل نپخته
اگر کیک را کامل نپزید، احتمال اینکه به قالب بچسبد، زیاد است. در این حالت، قسمت های مرطوب کیک به دیواره های قالب می چسبند و زمان بیرون آوردن، کیک خرد می گردد. برای اطمینان از اینکه کیک کامل پخته، می توانید از یک خلال دندان یا چنگال بهره ببرید. اگر خلال دندان را در کیک فرو کنید و تمیز بیرون بیاید، یعنی کیک کاملاً پخته است.
خواندنی ها
نکات کلیدی برای پختن یک کیک عالی
کیک هنوز خنک نشده
یکی دیگر از دلایل چسبیدن کیک این است که قبل از خنک شدن، آن را از قالب خارج کنید. کیک داغ ساختاری نرم و شکننده دارد و اگر بلافاصله بعد از خارج کردن از فر، آن را از قالب جدا کنید ممکن است کمی خرد گردد. برترین روش این است که اجازه دهید کیک به مدت 10 تا 15 دقیقه کمی خنک گردد و سپس آن را از قالب جدا کنید.
کیفیت قالب پایین است
قالب های بی کیفیت و قدیمی که سطح آن ها زبر، ساییده یا خراب شده، احتمال چسبیدن کیک را افزایش می دهند. این مشکل در قالب های فلزی که پوشش نچسب آن ها از بین رفته یا آسیب دیده، بیشتر است. حتی اگر این قالب ها را چرب کنید، باز هم ممکن است کیک به آن ها بچسبد، زیرا سطح آن ها باعث می گردد روغن به طور یکنواخت پخش نگردد.
استفاده از قالب های نچسب باکیفیت و سالم، مانند قالب های تفلون، سرامیکی یا سیلیکونی مرغوب، یکی از راه های مهم برای جلوگیری از بروز این مشکل است. علاوه بر این، همانطور که قبلا هم گفتیم، چرب کردن قالب با کره یا روغن، استفاده از کاغذ روغنی و آردپاشی در قالب های فلزی معمولی نیز می تواند به جدا شدن راحت تر کیک یاری کند.
خواندنی ها
طرز تهیه کیک خانگی
درآوردن کیک از قالب های مختلف
هر نوع قالبی ویژگی های خاص خود را دارد و برای خارج کردن کیک از هر قالب، باید روش مخصوص آن را رعایت کرد. در ادامه، روش های درآوردن کیک از قالب های مختلف را آنالیز می کنیم:
درآوردن کیک از قالب تفلون
از آنجایی که قالب های تفلون پوشش نچسب دارند، گزینه ای مناسب برای پخت کیک هستند. البته اگر به درستی از آن ها استفاده نکنید، ممکن است کیک همچنان به قالب بچسبد. برای جلوگیری از این مشکل، مراحل زیر را انجام دهید:
- سطح داخلی قالب را قبل از اینکه مایه کیک بریزید، با میزان کمی کره یا روغن چرب کنید.
- میزان کمی آرد روی سطح چرب شده بپاشید و قالب را تکان دهید تا آرد به طور یکنواخت پخش گردد. سپس قالب را برعکس کنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.
- بعد از پخت، اجازه دهید کیک درون قالب 10 تا 15 دقیقه بماند تا کمی خنک گردد. سپس با یک چاقوی نازک، دور تا دور کیک را از قالب جدا کنید.
- قالب را روی یک سطح صاف برگردانید و با ضربه ای ملایم، کیک را از آن خارج کنید.
روش جداسازی کیک از قالب سیلیکونی
قالب های سیلیکونی هواداران زیادی دارند، زیرا انعطاف پذیر و نرم هستند و کیک به راحتی از آن ها جدا می گردد. البته برای اطمینان بیشتر، بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:
- قبل از استفاده، کمی روغن یا کره به سطح داخلی قالب بمالید.
- پس از پخت، صبر کنید تا کیک کاملا خنک گردد، زیرا اگر کیک داغ باشد، ممکن است زمان بیرون آوردن، آسیب ببیند.
- برای خارج کردن کیک، ابتدا لبه های قالب را به آرامی فشار دهید تا کیک از دیواره جدا گردد. سپس با کمی خم کردن قالب، کیک را خارج کنید.
جدا کردن کیک از قالب فلزی
قالب های فلزی از رایج ترین انواع قالب هایی هستند که بیشتر ما برای پخت کیک از آن ها استفاده می کنیم. در صورتی که این قالب ها را درست استفاده کنیم، مسئله ای در خارج کردن کیک از آن ها نخواهیم داشت. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:
- قبل از اینکه مایه کیک را در قالب بریزید، آن را با کره یا روغن چرب کنید و میزان کمی آرد روی آن بپاشید.
- برای اینکه کیک به قالب نچسبد، می توانید از کاغذ روغنی در کف قالب بهره ببرید.
- بعد از پخت، اجازه دهید کیک در قالب 10 دقیقه بماند. سپس با یک چاقوی نازک دور تا دور کیک را از قالب جدا کنید و آن را روی یک سطح صاف برگردانید.
اگر کیک به قالب چسبید، می توانید قالب را چند دقیقه روی یک پارچه مرطوب و گرم قرار دهید تا بخار حاصل از گرما، کیک را از قالب جدا کند.
قالب میان تهی
قالب های میان تهی معمولاً برای پخت کیک های حجیم و اسفنجی استفاده می شوند و خارج کردن کیک از آن ها احتیاج به دقت بیشتری دارد. در ادامه موارد مهم برای انجام این کار را شرح دادیم.
- قبل از اینکه مایه را در قالب بریزید، کیک را چرب کنید و آرد بپاشید.
- پس از پخت، کیک را برای 10 دقیقه در قالب نگه دارید تا کمی خنک گردد.
- یک چاقوی بلند را به آرامی دور تا دور قالب حرکت دهید تا کیک از دیواره جدا گردد.
- قالب را روی یک سطح صاف برگردانید و با چند ضربه آرام به کف قالب، کیک را بیرون بیاورید.
جمع بندی؛ درآوردن کیک از قالب های مختلف، یکی از مهم ترین مراحل پخت کیک است که در کیفیت نهایی آن تأثیر زیادی دارد. با رعایت نکاتی مانند چرب کردن قالب، استفاده از آرد یا کاغذ روغنی، صبر برای خنک شدن کیک و استفاده از روش های صحیح برای قالب های مختلف، می توانید به راحتی کیک خود را بدون مشکل از قالب خارج کنید.
منبع: دیجیکالا مگ