خواص دارویی باورنکردنی کدو تنبل
به گزارش مجله پیکوشو، پیشگیری و کمک به درمان بزرگی خوش خیم پروستات، کاهش التهاب و درد مفاصل و درمان سرماخوردگی از مهمترین خواص کدو تنبل (Pumpkin) است.

کدو انواع مختلفی دارد مانند کدو حلوایی، کدوی تنبلیا کدوی زرد، کدوی خورشی یا کدوی سبز که در بیشتر موارد، خواص کدوها مشابه یکدیگربوده ولی در برخی از فواید درمانی دارای تفاوتهایی با یکدیگر میباشند. در این مطلبقصد داریم شما را با خواص کدو تنبل آشنا کنیم.
خواص کدو تنبل
مهمترین خواص درمانی و فواید دارویی کدو تنبلشامل خاصیت ضد کرم، ضد سرطان به ویژه سرطان پروستات، ضد چربی، ضد سنگ ادراری، مدرو مانع تشکیل برخی کریستالها در کلیه های سنگ ساز و داری خاصیت ضد التهابی است.
خواص کدو تنبل (طبیعت و کاربردهای درمانی)
- بر اساس دیدگاه طب سنتی طبع همه انواع خانوادهکدو و از جمله طبع کدو تنبل سرد و تر است. برخی از مهمترین موارد مصرف کدو تنبل دردرمان بیماریها شامل موارد زیر میشود:
- کمک به کاهش التهاب و درد مفاصل دربیماری های روماتیسمی از مهمترین خواص کدو تنبل است.
- مصرف کدو تنبل در کاهش کلسترول و چربیخون مفید است و از این رو خوردن آن به بیماران قلبی عروقی توصیه میشود.
- کمک به پیشگیری و دفع کرمهای روده خصوصاکرم آسکاریس و کرم کدو از دیگر ویژگی های درمانی کدو تنبل در طب سنتی است.
- مصرف کدو تنبل برای برطرفعطش و بیخوابی مناسب است .
- یکی از اصلی ترین و شناخته شده ترین خواص کدوتنبل پیشگیری وکمک به درمان بزرگی خوش خیم پروستات است. مصرف کدو تنبل درپیشگیری از ابتلا به سرطان پروستات بسیار موثر است.
- تخفیف علایم تحریک و اختلالات مثانه به ویژهمشکلاتی از قبیل شب ادراری با کدو تنبل قابل درمان است.
- مصرف کدو تنبل پخته در کاهش بیماری های التهابیروده بسیار مفید و موثر است.
- جالب است بدانید از خواص کدو تنبل برای مردانکاهش ریسک بزرگ شدن پروستات در سنین 30 تا 40 سالگی است.
- دانه های کدو تنبل سرشار از آنتی اکسیدان ضدالتهاب بوده و از ایندومتاسین (نوعی داروی غیر استروئیدی) که جهت کاهش التهاب ورممفاصل استفاده می شود، موثر است.
- کدو تنبل غنی از پتاسیم است و بنابراین مصرف آن برایتعدیل فشار خون مفید است.
- از خواص کدو تنبل برطرف کننده سردرد، بیخوابی و خستگی اعصاب است.
- از کدو تنبل در تهیه سوپ یا خورش به صورت پورهاستفاده میشود که برای درمان خانگی سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است.
گیاه شناسی کدو تنبل
کدو تنبل گیاهی یک ساله و خزنده است. برگهای اینگیاه به شکل قلب، پهن و پوشیده از کرکهای ریز میباشد. رشه این گیاه باریک، بلند،کمی شیرین و خوردن جوشانده آن مستی اور است. میوه کدو تنبل بزرگ و نارنجی رنگ بودهو شکلی گرد دارد. در کشورهای مختلف از این میوه به صورت تزیینی در جشن های مختلفبه خصوص جشن هالووین استفاده میکنند . بخشهای مورد استفاده اینگیاه تخم، میوه، برگ، گل و ریشه آن است که علاوه بر ارزش غذایی از خواص درمانی نیزبرخوردار است.
ارزش غذایی کدو تنبل
کدو تنبل و تخم آن سرشار از مواد معدنی نظیرمنگنز، منیزیم، فسفر و تریپتوفان و همچنین منبع بسیار خوبی برای آهن، مس، ویتامینکا، ث، ب6، است. عنصر روی و سلنیوم نیز به مقدار زیاد در تخم کدو تنبل یافت میشود وخود کدو نیز حاوی این مواد بوده کلسیم، فسفر و پتاسیم در آن به مقدار فراوان یافتمیشود.
جدول ارزش غذایی و خواص میوه کدو تنبل
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم گوشت میوه |
انرژی | 26 کیلو کالری |
چربی | 0/1 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
کربوهیدرات | 6/49 گرم |
قند | 1/36 گرم |
فیبر | 0/5 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 340 میلی گرم |
کلسیم | 21 میلی گرم |
فسفر | 44 میلی گرم |
اهن | 0/8 میلی گرم |
مس | 0/127 میلی گرم |
منیزیم | 12 میلی گرم |
منگنز | 0/125 میلی گرم |
کاروتن | 3615 میکروگرم |
ویتامین ب6 | 0/06 میلی گرم |
ویتامین ث | 21 میلی گرم |
ویتامین آ | 7384 واحد |
ویتامین ای | 1/05 گرم |
مضرات کدو تنبل (موارد احتیاطی و منع مصرف)
- مصرف کدو تنبل برای کسانی که دارای مزاج سردهستند چندان مناسب نیست به ویژه چنانچه در مناطق سردسیری زندگی میکنند، این افرادبهتر است کدو تنبل را همراه با مصلح آن مصرف کنند.
- زیاده روی در مصرف کدو تنبل باعث کاهش حجم مایعحاوی اسپرم در مردان میشود.
- در خوردن کدو نباید زیادهروی شود چون اشتها را کم ومعده را ضعیف میکند .
- در مصرف مقادیر زیاد تخم کدو تنبل، بایستی مراقباختلالات الکترولیتی ایجاد شده در بدن بود.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com