چگونه با خستگی فصل بهار مقابله کنیم؟

به گزارش مجله پیکوشو، آیا شما هم خستگی فصل بهار را تجربه کرده اید؟ با گذر از فصل زمستان به بهار دمای هوا رو به افزایش است و بسیاری از افراد مساله ای به نام خستگی فصل بهار را تجربه می کنند. این پدیده در حال بررسی است و دلایل و علائم آن مشخص شده اند. در ادامه مساله خستگی فصل بهار به صورت کامل مورد بررسی قرار گرفته است.

چگونه با خستگی فصل بهار مقابله کنیم؟

هر سال بهار به این صورت است که روزها بلندتر می شوند، نور خورشید قدرت بیشتری پیدا می کند و ساعت های روشن و گرم روز بیشتر می شوند. به صورت کلی طبیعت از خواب زمستانی بیدار می شود. بسکمک از افراد در این فصل با مسئله ای به نام خستگی فصل بهار دست و پنجه نرم می کنند.

نشانه های این اختلال رفتار در افراد مختلف با شدت های متفاوتی ظاهر می شود. علائم رایج این اختلال شامل خستگی بسیار زیاد و حالت فرسودگی است. خانم هایی که فشار خون پایین یا ضعف بدنی دارند، افراد مسن یا افراد جوان از این مشکل رنج می برند. خستگی فصل بهار در برخی افراد فقط به صورت بی حوصلگی است اما سایر افراد علائمی مانند تغییر خلق و خو، سردرد، کمبود تمرکز و حتی بی خوابی را تجربه می کنند.

خستگی فصل بهار چیست؟

سندرم خستگی فصل بهار بسیار شایع است. به گفته پزشکان این سندرم نشانه این موضوع است که بدن می گوید خسته است و یک سری عناصر خاص را کم دارد. دلیل شایع بودن این موضوع این است که اغلب افراد پس از زمستان دچار کمبود ویتامین و عناصر مختلف هستند. زیرا در این فصل نور آفتاب، سبزیجات و میوه کمتر است. به همین دلیل دچار خستگی و ضعف بیشتر می شویم و سطح انرژیمان پایین می آید. علاوه بر این تغییرات ناگهانی در نخستین ماه فصل بهار بدنمان را در معرض خظر ابتلا به ویروس های مختلف قرار می دهد. پزشکان می گویند سیستم ایمنی بدنمان در این فصل ضعیف تر می شود.

دلایل بروز خستگی فصل بهار

تغییر از فصل زمستان به بهار به معنای بروز تغییر بزرگ در بدن است. برای درک این مساله که چگونه می توانیم از بدن خود در برابر این تغییر محافظت کنیم، باید دلایل اصلی بروز خستگی فصل بهار را بشناسیم.

افزایش یا تغییر دمای هوا

بدن باید در ابتدا با دمای هوای گرم تر مطابقت پیدا کند. نوسانات بسیار دمای هوا و نور آفتاب، تنظیم دما را به چالش کشیده و پهنای رگ ها به صورت مداوم تغییر می کنند. این موضوع فشاری را به همراه احساس ناخوشایند خستگی و فرسودگی روی سیستم گردش خون وارد می کند.

شرایط نور روشن تر و تغییرات توازن هورمونی

با افزایش نور در طول روز در فصل بهار، نوبت به فعال شدن هورمون شادی سروتوئین می شود. تعامل ها و نوسان های این هورمون تا زمان ایجاد توازن باعث ایجاد فشار روی بدن می شود.

تغییر ساعت

ریتم شبانه روز که در زمستان به خوبی تکرار می شود، در فصل بهار به دلیل تغییرات هورمونی با چالش روبرو می شود. علاوه بر این تغییر ساعت هم باعث تغییر آن می شود. این موضوع می تواند به صورت موقت منجر به افت کیفیت خواب و افزایش خستگی در طول روز شود.

مقابله با خستگی فصل بهار

تغییر آب و هوا یا فصل ها امکان پذیر نیست اما می توانیم یاد بگیریم که چگونه با شرایط موجود مطابقت بیشتری داشته باشیم. از تختخواب بلند شوید، ترجیحا هر روز بیرون بروید و در همه شرایط آب و هوایی نور کافی دریافت کنید. جلسات سونا، دوش آب گرم یا سرد هم می توانند به صورت مصنوعی بدن را برای تغییرات آب و هوا آموزش دهند. خواب کافی هم برای تناسب و سلامتی جسمی و ذهنی بسیار مهم است. در مورد تغذیه هم مصرف غذای تازه با سبزیجات فراوان و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی بسیار کمک کننده است.

یک لیوان آب میوه

به دلیل اینکه حتی یک لیوان کوچک آب پرتقال نیمی از ویتامین سی مورد نیاز بدن را تامین کرده و به کاهش خستگی بدن کمک می کند، سعی کنید روزانه یک لیوان آب میوه بنوشید. مصرف میزان کافی گروه ویتامین B هم اهمیت بسکمک دارد زیرا نقش بسیار مهمی در تنظیم سوخت و ساز انرژی بدن دارند. این گروه ویتامین در شیر و لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و سبزیجات وجود دارند. فولیک اسید و ویتامین B12 به ویژه برای تشکیل سروتوئین اهمیت بسکمک دارند. ویتامین B12 به میزان فراوان در غذاهای حیوانی (گوشت، لبنیات و تخم مرغ) وجود دارد.

استراحت کردن

استراحت کنید. همه ما به استراحت نیاز داریم. در فصل بهار که به احتمال زیاد بیشتر از قبل خسته می شویم باید تمرکز خاصی بر میزان خوابمان داشته باشیم. سعی کنید هر شب حداقل 6 تا 7 ساعت بخوابید. به خاطر داشته باشید گاهی اوقات خستگی بهار می تواند باعث ایجاد این احساس شود که میزان استراحت مهم نیست چون هر روز احساس خستگی وجود دارد. هر چقدر خواب کافی تری داشته باشید، سریع تر می توانید بر این خستگی غلبه کنید.

ورزش کردن

تجرک داشتن بسیار حیاتی است. حتی یک تمرین کوتاه دوبار در هفته می تواند تغییر عجیبی در بدن ایجاد کند. منظور از ورزش کردن رفتن به باشگاه یا بلند کردن وزنه نیست، خود شما باید تصمیم بگیرید چه ورزشی انجام دهید. هر چیزی که شامل تحرک باشد مانند دو، تنیس، اسکواش و والیبال مناسب است. زیرا باعث افزایش متابولیسم و بهبود گردش خون می شود. علاوه بر این هورمون سروتوئین بیشتری آزاد می کند که باعث ایجاد انرژی و انگیزه بیشتر می شود.

تغذیه

یک رژیم غذایی متعادل همه آن چیزی است که برای خلاص شدن از خستگی فصل بهار به آن نیاز دارید. از آنجایی که در طول فصل زمستان بدن دچار کمبود ویتامین ها و سایر عناصر مهم می شود باید در فصل بهار همه آن ها را به بدن خود بازگردانید. سعی کنید با اضافه کردن سبزیجات و میوه رژیم غذایی سالم تری داشته باشید. به خاطر داشته باشید هر چقدر وعده های غذایی روزانه سالم تری داشته باشید بدن بهتر تغذیه می شود. در نتیجه این مساله ناخن های محکم تر، مو و پوست بهتر و به صورت کلی احساس بهتری درباره خودتان خواهید داشت و مدتی بعد حتی فراموش خواهید کرد که خستگی بهاری داشتید.

گوش دادن به بدن

هر فرد با دیگری فرق دارد. نکاتی که در این مطلب بیان می شوند نکات کلی درباره رایج ترین نشانه های خستگی بهاری است. حقیقت این است که بدن می گوید که به چه چیزهایی نیاز دارد. فقط کافی است که به آن گوش دهیم اگر میل به خوردن سیب داشتید سیب بخورید. این موضوع به احتمال زیاد به آن معنا است که بدن دچار کمبود ویتامین های موجود در این میوه است.

در پایان

خستگی فصل بهار باید موقتی باشد. بسکمک از افراد پس از دو هفته بر این مساله غلبه می کنند اما برخی دیگر هم به زمان بیشتری نیاز دارند. بسته به شرایط آب و هوایی خستگی می تواند چندین بار اتفاق بیفتد.

منابع: Rauch Fruchtsäfte، Bidroom

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 21 خرداد 1401 بروزرسانی: 21 خرداد 1401 گردآورنده: picosho.ir شناسه مطلب: 2083

به "چگونه با خستگی فصل بهار مقابله کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه با خستگی فصل بهار مقابله کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید